vývar

19.07.2013 14:57

Chow Chow Chicken – blahodárný vývar

2 - 4 kuřecí kousky (prsa, stehna či mix – bez kostí)
3 mrkve, lehce oškrábané a nakrájené na silnější proužky
1 stvol řapíkatého celeru, nakrájený na kousky
2 malé brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
1 - 2 šálky celozrnné rýže
voda

Umístěte kuřecí kousky do velkého hrnce. Zalijte je studenou vodou (5 -6 šálků). Přidejte mrkev, celer a brambory do vody. Přikryjte a vařte na mírném ohni asi 0,5 hodiny, dokud není kuře dobře vyvařené. Přidejte rýži, přikryjte a vařte na mírném ohni asi dalších 20 minut, dokud rýže nezměkne a většina tekutiny se vstřebává do rýže. Můžete nechat samovolně dojít.
Odstraňte hrnec z plotny. Pokud jste vařili např. celé kuře, vytáhněte kuřecí maso od kosti, zlikvidujte kosti. Dejte zpět pokrájené kusy kuřete do hrnce a vše dobře promíchejte.
Nechte vychladnout. Uchovávejte v chladničce po dobu max. 1 – 2 dni. Pro menší psi je možné zamrazit či upravit původní poměry.