Sušené maso
SUŠENÉ maso pro psy
kilo kvalitního masa - může být kuřecí nebo krůtí, kvalitní papír na pečení a hodně času
Maso nakrájíme na malé kostky, tuk odřežeme. Kostky uložíme natěsno vedle sebe na plech, na který jsme dali papír na pečení. Troubu ohřejeme na 150 stupňů a první plech pečeme přibližně 1 - 1,5 hodiny. Při tomto postupu se zničí bakterie. Potom snížíme teplotu na 100 stupňů a mezi dvířka trouby něco vložíme tak aby dvířka zůstali pootevřené. Zabezpečíme tak, aby vlhkost lepší unikala. Po 2,5 - 3 hodinách se zmenší velikost masa a plech vyndáme. Následně dáme maso na nový plech s novým papírem a pečeme při 100 stupních. Když je maso již ztvrdnuté, vyndáme plech a necháme ho sušit dalších 24 hodin volně na vzduchu. Přikryjeme ho, aby se k němu nedostal hmyz. Maso skladujeme na suchém a vzduchotěsném místě. Takto uskladněné nám vydrží přibližně rok.
Z jednoho kila masa vyrobíme přibližně 300 gramů sušeného masa.