Psí sušenky

15.06.2013 23:17

HOVĚZÍ KOSTIČKY
500 g libového mletého hovězího masa

2 vejce

750 ml pšeničné mouky

250 ml instantních ovesných vloček

250 ml vody
vše smícháme a pečeme při cca 200 °C.


BAGŮV SEN
750 ml pšeničné celozrnné mouky

2 čajové lžičky česnekového prášku

125 ml rostlinného oleje

250 ml taveného sýra

1 vejce

250 ml mléka
vše smícháme a pečeme při cca 200 - 210 °C.


 

VLOČKOVÉ SUŠENKY S MEDEM

40 dkg ovesných vloček

15 - 20 dkg celozrnné mouky

20 dkg medu (tekutého)

20 dkg másla (rozpuštěného)

2 vajíčka
(množství celozrné mouky je orientační, slouží jen ke spojení surovin)
vše mícháme a tvoříme malé hrudky, které klademe na máslem vymazaný plech a pečeme v troubě na 200 °C.
 

 

MASOVÉ KULIČKY
Libové hovězí nebo telecí maso

žloutek

máslo
Maso uvaříme a naškrabeme nebo rozemeleme. Hmotu smícháme s vařeným žloutkem a máslem. Utvoříme malé kuličky. Toto je vhodné i pro psy od třetího týdne věku.

 

 

JÁTROVÉ SUŠENKY (tyto sušenky u nás jednoznačně vedou  )
1 kg celozrné mouky

40 dkg mletých syrových jater

2 vajíčka

2 lžíce olivového oleje

asi 2 dcl vody

půl prášku do pečiva

bylinky dle chuti (kmín, majoránka, ml. sladká paprika, sušená petržel, sušený česnek, ... nebo žádné)

hladká mouka na podsypávání

máslo na vymazání plechu.
-játra, přidáme vajíčka, olej a vodu, pak přidáme bylinky a mouku s kypřícím práškem
-vytvoříme těsto, vál posypeme hladkou moukou, vyválíme plát na výšku asi 4-5 mm a vykrajujeme jakékoliv tvary. Pak je klademe na máslem vymazaný plech, potřeme je vejcem rozšlehaným ve vodě, aby se leskly a pečeme na 210 °C do růžova.

 


JÁTROVÉ SUŠENKY

Pomelu v mixéru 1/2 kg jater a 1/2 kg ovesných vloček.
Přidám 2-4 stroužky rozetřeného česneku, trochu majoránky a 2 celé vajíčka.
Hmotu rozetřu na plech vysypaný pečícím papírem a peču na cca 180°C.
Nejpracnější z celkého pečení je nakrájet teplou placku na malé kousky.
(Výbornou pomůckou je kolečko na krájení pizzy.)
Z jedné dávky toho je docela dost a to, co nespotřebuju během pár dní schovávám do mrazáku
 

 

SÝROVÝ SEN
750 ml pšeničné celozrnné mouky cca 450g

2 čajové lžičky česnekového prášku...já prolisovala 3 stroužky česneku
125 ml rostlinného oleje
250 ml taveného sýra...dala jsem cca 250 g a asi to tak odpovídá, ale klidně můžete dát i víc
1 vejce
250 ml mléka
Tavený sýr jsem na plotně rozpustila v mléce. Do misky mouku, vejce, česnek, přidáme sýr a mléko (ještě teplé, jinak sýr opět ztuhne). Zpracujeme těsto, já z něho udělala kuličky, ale fantazii se meze nekladou. Pečeme na 200°C cca 15 min.

 


RYBIČKOVÉ SUŠENKY
410 g hladké mouky
100 g vloček
3 vaječné bílky
1 konzerva rybiček

Rybičky roztlačíme na maličkaté kousíčky, pak přidáme ostatní suroviny a těsto smícháme. Po smíchání ho pořádně propracujeme, aby nám vzniklo takové těsto jako na perníčky těsta asi 1-2cm tlustou placku a z té vykrajujeme tvary pomocí vyhrajovátek, nebo jednoduše nakrájíme na čtverečky. Pečeme v troubě na 180°C, cca 10minut.


MRKVOVÉ SUŠENKY
200g nastrouhané mrkve
1 vejce
4 lžíce vody
250g celozrnné mouky
3 lžíce oleje
půlprášku do pečiva
V misce utřeme vejce s olejem, k tomu nastrouháme mrkev a nalijeme vodu, přimícháme mouku a práškem do pečiva a vytvoříme těsto. To vyválíme na 1-2cm tlustou placku a z té vykrajujeme kolečka, kostičky, nebo co nás napadne. Na plech potažený pečícím papírem dáváme jednotlivé tvary a potřeme je rozšlehaným vejcem. V troubě pečeme na 180°C, cca 10 minut (prostě dokud nejsou placičky dozlatova upečené)
 

 

SUŠENKY NEJEN NA VÝCVIK
3 hrnky celozrné mouky
2 polévkové lžíce tuku (máslo, sádlo - nesolené!, nebo olej)
2 vejce
1/4 hrnku melasy
2 polévkové lžíce medu
4 lžíce karobu (náhrada kakaa - není nutné)
trochu vody
Do mouky vyklepneme dvě vejce, přidáme rozpuštěný tuk, melasu, med a karob. Vše dobře propracujeme do hladkého těsta, tuhého asi jako na vánoční cukroví. Pokud je těsto tuhé a drobivé přidáme podle potřeby vodu. Připravíme si plech vymazaný tukem a z připraveného těsta vyvalujeme rukou kuličky o průměru necelé dva centimetry, které klademe na připravený plech. Pečeme v troubě při střední teplotě dokud nejsou sušenky hotové (po rozlomení je i vnitřek propečený.