karbanátky

19.07.2013 14:57

Psí karbanátky

0,5 kg mletého hovězího masa
2 polévkové lžíce nastrouhaného sýra (eidam)
1 mrkev, jemně nastrouhaná
1/2 lžičky sušeného česneku (může být i čtvrt čerstvého)
1/2 šálku strouhanky (celozrnná pšeničná nejzdravější) či vařené pohanky
1 šlehané vejce
2 polévkové lžíce rozmixovaných rajčat
rybí olej ve spreji (alternativně)
pečící papír

Předehřejte troubu na 200 stupňů. Zkombinujte všechny přísady dohromady a důkladně promíchejte.
Uhněťte karbanátky a umístěte je na pečící papír. Možno postříkat rybím olejem ve spreji.
Pečeme 15-20 minut, nebo dokud nejsou zlatavé/hnědé a pevné. Necháme vychladnout a podáváme. Možno skladovat 1 - 2 dny v lednici.